Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /customers/7/c/5/monumenta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 798 Warning: preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 22 in /customers/7/c/5/monumenta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/base/siteorigin-widget.class.php on line 798

Artikler

Fra sørgebind til Facebook

Måden at takle og vise sorg på, er forskellig fra kultur til kultur, men også vores måde at sørge på forandrer sig. For 100 år siden bar de, der havde mistet en pårørende sørgebind og slør, for på den måde at gøre opmærksom på sin sorg. I dag viser vi vores sorg ved at tænde lys og skrive om den afdøde på nettet, hvad enten det er Facebook eller på specielle mindesider.

"I dag ved man, at sorg ikke er noget, der kan overstås, men noget man skal lære at leve med"

Læs hele artiklen her

Tab og Sorg

Grundlæggende er det sådan, at når vi mister noget vi har været knyttet til, opstår der sorg.

 De smerteligste adskillelsesprocesser opstår der, hvor man mister den, der har været tættest tilknytning til. Jo tættere tilknytning, des sværere og mere sorgfuld adskillelse.

Sorgen kan have mange lag og efterhånden som nye lag dukker frem, vil der være behov for at gennemleve sorgen. Det f.eks. at have mistet sin ægtefælle indeholder mange deltab. Du har mistet en god snakkepartner. Du har mistet en god rejsefælle. Du har mistet en til at slå græsplæne. Du har mistet en der laver de bedste frikadeller.

Selv om deltabene kan synes banale, bliver det, for nogle, et tab i tabet.

Derudover kommer – specielt det første år, hvor det bliver første fødselsdag uden…, første jul uden …, første bryllupsdag uden… osv.

Læs hele artiklen

loading
×